• Jeroen van der Veer

Tieners vast na achtervolging en rammen politieauto's

VEENENDAAL Twee jongens uit Veenendaal, van 18 en 19 jaar, zijn zondagmiddag aangehouden na een wilde achtervolging vanuit het Limburgse Lottum. Tijdens de achtervolging werden twee politieauto's geramd. De politie onderzoekt of de twee Veenendalers eerder die avond betrokken waren bij een woninginbraak in het Limburgse Lottum.

Daar overliepen de bewoners van een woning aan de Hombergerweg zaterdagavond twee inbrekers. Ze belden meteen de politie, waarop de daders op de vlucht sloegen. 

GERAMD Agenten gingen in meerdere voertuigen op de melding af en kwamen de vluchtauto waarin de verdachten zaten op het spoor. Bij de A73 in Horst werd een politieauto door de auto zodanig geramd, dat de politieauto niet meer verder kon rijden.

STAKEN Een andere politieauto bleef de vluchtauto op het spoor, maar ter hoogte van Overloon werd op de A73 ook dit politievoertuig geramd door de vluchtauto. Hierdoor moest ook de tweede politieauto de achtervolging even later staken. Niemand raakte gewond, maar de agenten verloren hierdoor wel de vluchtauto uit het oog.

ONDERZOEK De vluchtauto werd zondagmiddag aangetroffen, volgens de politie in de buurt van Ede. Het spoor leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de twee jongens uit Veenendaal. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau in Venlo en de politie doet verder onderzoek naar hun betrokkenheid bij de zaak.