Tien trouwlocaties buiten het gemeentehuis

VEENENDAAL Met de aanwijzing van Zeldzaam aan de Sandbrinkstraat zijn er nu tien trouwlocaties buiten het gemeentehuis. Zeldzaam is, evenals de overige negen locaties, aangewezen als 'huis der gemeente' (trouwlocatie) ,,tot nader orde en/of zolang wordt voldaan aan de gestelde voorwaarden."

De overige trouwlocaties buiten het gemeentehuis zijn restaurant Mucha, restaurant De Vendel, brasserie De Plantage, grand café De Markt, Grieks restaurant Attica, hotel Van der Valk Veenendaal, De Heeren van Ruysdael, wijkkerk Aller Erf en wijkcentrum Aller Erf.

Trouwlustigen die het gemeentehuis kiezen om zich in de echt te laten verbinden hebben de enige jaren geleden in gebruik genomen Scheepjeswolzaal tot hun beschikking. Wanneer er meer dan 50 gasten worden verwacht wordt uitgeweken naar de raadzaal.

De kosten lopen uiteen: dinsdag- en woensdagmorgen om negen uur is het gratis, afhankelijk van het tijdstip (voor of na 16.00 uur) kan het 408 euro kosten of 612 euro. Wanneer op één van de 'buitenlocaties' wordt getrouwd zijn de kosten ofwel 576 euro of na 16.00 uur en op zaterdag 780 euro. Wie op een zelfgekozen locatie wil trouwen, bijvoorbeeld in de achtertuin, moet de toestemming voor de officiële plechtigheid drie maanden tevoren aanvragen.