• Ouwehands Dierenpark

Taartbakwedstrijd voor jarige reuzenpanda's

RHENEN Het is binnenkort groot feest in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De twee reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen vieren op 8 augustus allebei hun vierde verjaardag. De reuzepanda's kunnen op hun verjaardag op een meerlaagse verjaardagstaart rekenen, maar ook het publiek wordt op een stukje taart getrakteerd. Het dierenpark heeft een wedstrijd uitgeschreven onder bakkerijen voor de mooiste taart.

Het mannetje Xing Ya is jarig op 5 augustus en het vrouwtje Wu Wen op 11 augustus. Het dierenpark heeft daarom besloten de verjaardagen van de reuzenpanda's op dezelfde dag te vieren.

GELUKSGETAL Het is niet zomaar een dag, maar de achtste dag van de achtste maand. Het getal acht is in de Chinese cultuur een geluksgetal. De Chinese uitspraak van het getal acht klinkt als het woord voor voorspoed en rijkdom. Daarnaast lijkt een acht op het oneindigheidssymbool. Het gebruik van twee achten naast elkaar lijkt ook op het 'dubbel geluk' karakter. 

TAART Bakkerijen kunnen meedoen aan de wedstrijd en een mooi taartontwerp inleveren. Het winnende ontwerp wordt daadwerkelijk uitgevoerd en de bakkerij mag de taart op het verjaardagsfeestje van Xing Ya en Wu Wen presenteren en aan de gasten aanbieden.

MEEDOEN Het is als bakkerij nog mogelijk om mee te doen aan deze bijzondere taartbakwedstrijd. De taart moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Hij moet niet alleen origineel zijn, goed smaken en er mooi uitzien, maar er moeten ook minimaal 300 bezoekers van kunnen eten. Daarnaast dient de bakker uiteraard in de gelegenheid te zijn om het ontwerp daadwerkelijk uit te voeren. De deadline voor het insturen van het ontwerp is donderdag 27 juli. Vrijdag 28 juli zal de winnaar van de 'pandataart' bekend worden gemaakt.   

Meer informatie is te vinden op www.ouwehand.nl.