• Gemeente Veenendaal

Stroobosscher gekozen tot lijsttrekker ChristenUnie

VEENENDAAL Engbert Stroobosscher (48) is maandagavond op een algemene ledenvergadering in de Basiliek gekozen tot lijsttrekker van de ChristenUnie voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Stroobosscher was fractievoorzitter en werd december vorig jaar wethouder, nadat het college niet meer verder wilde met Frits Beckerman (ProVeenendaal). Na de VVD (Dylan Lochtenberg) is de ChristenUnie de tweede partij die in Veenendaal een lijsttrekker heeft gekozen.

NETWERKER Stroobosscher is sinds 2002 actief binnen zijn partij. In 2010 werd hij raadslid. ,,Wij hebben in Engbert Stroobosscher een ervaren politicus die in de afgelopen jaren heeft bewezen een goede netwerker te zijn. Hij weet mensen in de samenleving en in het gemeentehuis met elkaar te verbinden. Juist ook het afgelopen jaar heeft hij zijn verantwoordelijkheid voor de bestuurbaarheid van Veenendaal genomen toen hij wethouder werd in het nieuwe college. We zijn blij dat hij de politieke kar wil trekken de komende maanden," aldus voorzitter Joas Duister.

,,Nu het financieel weer beter gaat willen we de komende jaren vooral elke kans benutten om dit ook te laten merken in de portemonnee van de inwoners van Veenendaal." De ChristenUnie wil een efficiënte zorgverlening in Veenendaal. ,,Alle zorgmedewerkers doen ontzettend goed hun best, maar in de praktische uitvoering komen de nodige opmerkingen naar voren. De regelgeving en betrokkenheid van meerdere instanties moet beter op elkaar afgestemd worden."