• Ted Walker

Straat tijdelijk afgezet in verband met arrestatie

VEENENDAAL De politie heeft woensdagmiddag korte tijd de Klaas Katerstraat afgezet in verband met een arrestatie. Hierbij vloog ook de politiehelikopter boven de straat. Bij de actie is één persoon uit de woning gehaald.

Jeroen van der Veer

Op aanvraag van justitie deed de politie de arrestatie, die veel bekijks trok. ,,De politiehelikopter vloog in de omgeving en hoorde via de meldingen dat wij een actie in Veenendaal hadden", benadrukt de politiewoordvoerder. ,,Hij heeft dus niet geassisteerd en vloog enkel en alleen om te surveilleren."

Volgens buurtbewoners zou het gaan om een persoon die met verlof was. Zij wisten te vertellen dat hij gemaakte afspraken niet na was gekomen, waarna de politie hem zocht. Bij familie in Veenendaal werd hij gevonden en meegenomen door de politie. ,,Hij moest in detentie", was het enige wat de politie daarover kon zeggen."

 

ANDERE ARRESTATIE Niet lang na arrestatie is ook op de parkeerplaats van station Veenendaal centraal een persoon overmeesterd door een grote macht aan politieagenten. Deze twee acties staan echter niet in verband met elkaar.