• Lex van Lieshout

Storing in betaalautomaat: 20 minuten extra betalen

VEENENDAAL Een automobiliste, die regelmatig haar auto parkeert in de garage Arie van Hensbergen voor een bezoek aan de fysiopraktijk aan het Zwaaiplein, heeft herhaaldelijk te maken gehad met een storing in de betaalautomaat daar. Het systeem moest heropgestart worden en de tijd die dit kostte, zeker twintig minuten, werd telkens als parkeertijd in rekening gebracht. Dit heeft ze SP-raadslid Jan Breur laten weten en hij heeft er schriftelijke vragen over gesteld aan het college.

Het is ook voorgekomen dat de vrouw, nadat ze al had afgerekend, getuige was van een ongeluk in de garage, assistentie verleende en dat zodoende haar parkeerkaartje verlopen raakte. ,,In plaats dat de parkeerwachter de slagboom even voor haar opende, kreeg ze te horen dat ze maar een nieuw parkeerkaartje moest halen, terwijl er al zes auto´s achter de hare stonden te wachten."

NIET GASTVRIJ Breur vindt het niet gastvrij, geen goede reclame en een smet op de nagedachtenis van Arie van Hensbergen. Arie van Hensbergen (1931-2005) stond bij Veenendalers bekend als de man die op een braakliggend veldje bij het Zwaaiplein, in de omgeving waar de synagoge had gestaan, vrijwillig parkeerwachter was. Op zaterdagen wees hij automobilisten een parkeerplek. De giften die hij ermee verdiende werden besteed aan goede doelen, met name ook aan de stichting Christenen voor Israël.

Breur vraagt het college hoe zij gaat voorkomen dat bezoekers van de gemeentelijke garages niet onnodig op kosten worden gejaagd.