• Gemeente Veenendaal

Stichting Verder met Taal winnaar Vrijwilligersprijs 2016

VEENENDAAL Stichting Verder met Taal is de winnaar is van De Lampion 2016, de vrijwilligersprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan een vrijwilligersorganisatie, -project of vrijwilliger die het afgelopen jaar veel heeft betekend voor de Veenendaalse samenleving. Dat werd maandag 14 november tijdens het vrijwilligersfeest bekend gemaakt.De andere twee genomineerden waren Kledingbank Veenendaal en het project 'Natuur werkt' van de IVN.

TAALVAARDIGHEDEN Stichting Verder met Taal richt zich op mensen in Veenendaal die hun Nederlands willen verbeteren, mensen die hun taalvaardigheden verder willen ontwikkelen. Wekelijks zetten meer dan honderd mensen zich vrijwillig in voor deze stichting.

Cees van Hal, voorzitter van de jury van De Lampion, roemde de stichting met de volgende woorden: "De jury is onder de indruk gekomen van de grote en gestructureerde inzet van al deze vrijwilligers die zich belangeloos inzetten om de medeburger te helpen met de Nederlandse taal. Taal is essentieel en een jaar lang gratis individuele taalles draagt bij aan het kunnen meedoen in de samenleving."

OVERWELDIGEND Burgemeester Wouter Kolff had de eer om de prijs uit te reiken aan Stichting Verder met Taal tijdens het vrijwilligersfeest op 14 november in de Lampegiet. Het feest werd dit jaar voor de achtste keer gehouden voor alle vrijwilligers in Veenendaal als waardering voor hun inzet. De belangstelling voor het feest dat dit jaar als thema "Iedereen doet mee" had, was overweldigend. De vrijwilligers konden, naast de prijsuitreiking, genieten van een voorstelling vol acts met als thema "back to the sixties" en een hapje en drankje. De grote Lampion met daarop alle winnaars van de afgelopen jaren is te bewonderen in de centrale hal van het gemeentehuis.