• Lex van Lieshout

Stichting Promotie Veenendaal opgeheven

VEENENDAAL De Stichting Promotie Veenendaal is opgeheven. Dat hebben de Stichting Winkelstad, Ondernemend Veenendaal en de gemeente gezamenlijk laten weten. Zij willen de strategische promotie van Veenendaal een andere invulling geven. Rineke Sloetjes was amper één jaar manager van Promotie Veenendaal, als opvolger van Roeland Tameling.

De nu opgeheven stichting werd zeven jaar geleden opgericht. Volgens een gezamenlijk persbericht hebben de ondernemersorganisaties voor de bedrijventerreinen en Winkelstad Veenendaal zich de afgelopen jaren verder geprofessionaliseerd en nemen zij ,,meer dan voorheen gezamenlijk verantwoordelijkheid voor de versterking van de gemeenschappelijke identiteit." De feitelijke uitvoering van promotionele activiteiten en evenementen zou steeds meer door de afzonderlijke organisaties worden opgepakt. Er wordt een nieuwe manager aangesteld die partijen moet verbinden, strategisch kan denken en ,,gevoel hebben voor de belangen van zowel winkeliers als het midden en kleinbedrijf."

Onder regie van Roeland Tameling kwam het in Veenendaal onder andere tot het WK spruitjes koken en recent nog werden de in de Brouwersgracht rondzwemmende goudvissen wereldnieuws. Volgens René van Holsteijn, voorzitter van Ondernemend Veenendaal, biedt de krachtenbundeling in de bedrijvbenrking veel mogelijkheden om de promotie van Veenendaal dicht bij de ondernemers te organiseren.