• Sander Reijerse
  • Sander Reijerse

Stel al na twee dagen gescheiden door fout van gemeente

VEENENDAAL Door een fout van de gemeente is een pas getrouwd stel uit Veenendaal al binnen twee dagen weer gescheiden verklaard. Sander Reijerse en Aletta van der Velpen trouwden op dinsdag 5 juni. Twee dagen na de bruiloft vertrokken ze voor een lang weekend naar de Ardennen, maar bij thuiskomst stond Reijerse raar te kijken toen hij de brief van de gemeente opende die tijdens hun vakantie op de mat was gevallen.  

Wanneer een huwelijk gesloten wordt, wijzigt de gemeente automatisch de Basisregistratie Personen (BRP). Zo werden op 7 juni ook de gegevens van Reijerse aangepast. Maar in de brief van de gemeente staat niet dat hij zich in de echt heeft verbonden. Door een fout zijn de gegevens van Reijerse gewijzigd in een echtscheiding.

Reijerse en zijn kersverse vrouw konden meteen al wel lachen om de gemaakte fout. „Dan was het huwelijk dus van zeer korte duur", lacht Reijerse. „De sleur sloeg al heel snel toe."

PIJNLIJKE FOUT „Volgens mij is de medewerker van het klantcontactcentrum ook toe aan een weekendje weg", aldus Van der Velpen. „Het is een pijnlijke fout", vindt Reijerse. „De gemeente is schijnbaar nogal pessimistisch over ons huwelijk. Gelukkig hebben we er zelf meer vertrouwen in. In de brief van Aletta staat trouwens wel dat ze is getrouwd, maar nu vraag ik me af met wie."

HERSTELLEN Reijerse heeft inmiddels contact opgenomen met de gemeente. „Ik moet vanavond langskomen om te kijken hoe ik daar in het systeem sta, omdat mijn vrouw nu als getrouwd staat en ik als gescheiden". Volgens Reijerse moet het herstellen van de fout niet heel ingewikkeld zijn. „We zijn al blij als het in het systeem wordt aangepast".

De gemeente was nog niet bereikbaar voor een reactie.