• Henny Jansen

Steeds meer accu's van elektrische fietsen gestolen

VEENENDAAL Steeds meer worden in het centrum van Veenendaal accu's van elektrische fietsen gestolen. Bezoekers van het kernwinkelgebied gaan winkelen en als ze terug komen is de accu van hun elektrische fiets verdwenen. ,,Het is ook voor ons een nieuw verschijnsel, we moeten er alert op zijn", zeggen Inge Riet en Arjan Northausen, wijkagenten in het centrum.

Gerard van Wijk

Met name in de Tuinstraat en Hoogstraat verdwenen in de afgelopen maanden accu's van gestaalde elektrische fietsen. ,,Het is een grote schadepost voor de eigenaren, accu's zijn duur", zegt Riet. ,,Het is goed te voorkomen door de accu mee te nemen. Maar wij begrijpen ook wel dat je niet gaat winkelen met een zware accu onder je arm. Een idee is wellicht om in het centrum op enkele plekken kluisjes in te richten waar de accu tijdelijk veilig kan worden opgeborgen."

CAMERA'S Doe in ieder geval aangifte, is het advies van de politie. Op veel plekken in het centrum zijn camera's aangebracht waardoor het profiel van de dader kan worden achterhaald. 

In de periode van december tot maart werden tachtig fietsen in het centrum gestolen, meest dure en veelal elektrische fietsen. Een intensieve opsporingsactie heeft de politie zowel op het spoor van de dader als van de heler van de fietsen gebracht. Zij zijn beiden aangehouden. Daarmee is het aantal fietsendiefstallen in het centrum meteen teruggebracht tot nog geen handvol