Station Rhenen krijgt herinrichting

RHENEN De openbare ruimte bij het station in Rhenen wordt vanaf maandag 2 oktober heringericht. 'Goedopweg' heeft met de Nederlandse Spoorwegen, de gemeente Rhenen en ProRail een plan gemaakt dat het gebied beter en veiliger inricht.

Aan de noordkant zal een stalling voor de fietsen kome en ook OV-fietsen worden geplaatst. Aan de zuidkant van het viaduct zal de P+R komen. Er komen 64 extra parkeerplaatsen bij en zo komt het totaal op 126 parkeerplaatsen. Er zal een oplaadpint geplaatst worden voor elektrische auto's.

De herinrichting van het stationsgebied wordt in meerdere fasen uitgevoerd, zodat reizigers en omwonenden zo min mogelijk overlast zullen ervaren. De werkzaamheden starten op maandag 2 oktober met het vrijmaken van het voorplein.

Daarna zullen de fietsklemmen en fietskluizen naar de noordkant gebracht worden. Er zullen tijdelijke fietsenrekken worden geplaatst aan de Kastanjelaan tot dat de fietsenstalling begin november klaar is. De uitbreiding van de parkeerplaats start op maandag 6 november. De 64 extra parkeerplaatsen worden binnen enkele weken aangelegd, waardoor de overlast van korte duur zal zijn. De P+R zal in december klaar zijn.

Tijdens de herinrichting wordt de parkeerder verwezen naar de Zwarteweg. Ook worden parkeerders geïnformeerd over alternatieve parkeerlocaties op station Veenendaal-Centrum, Veenendaal-De Klomp of Ede-Wageningen.