• Archief BDUmedia

Staking bij kabelcoatingproducent Lantor

VEENENDAAL Werknemers van kabelcoatingsproducent Lantor leggen maandagavond vanaf 22.00 uur 24-uur het werk neer. ,,Lantor heeft de 24-uurs staking zelf over zich afgeroepen", schrijven onderhandelaars Nicole Engmann en Jacob Plat.   

,,Het eindbod van de directie voor een nieuwe cao is dik ondermaats. Maar de maat was echt vol toen het bedrijf de werknemers ineens begon te intimideren nadat wij een week geleden nog een sympathieke werkonderbreking hielden. Met die iets langere lunchpauze had Lantor moeten begrijpen dat het de mensen ernst is. In plaats daarvan begon Lantor de mensen onder druk te zetten. Ontoelaatbaar", aldus Nicole Engmann.

Jacob Plat, bestuurder FNV Procesindustrie: ,,De medewerkers eisen 5% loonsverhoging per jaar erbij, maar ook goede afspraken over de consignatieregeling en bijvoorbeeld mantelzorg. Maar Lantor komt niet verder dan een bod van 4,5% loonsverhoging in 21 maanden. De tijd van een beetje actievoeren is nu wel voorbij, vandaar dat de fabriek voor het eerst 24 uur achter elkaar eruit gaat."