• Piroschka van de Wouw

Stadsgesprek over koopzondag Veenendaal

VEENENDAAL Een raadsmeerderheid, bestaande uit SGP, ChristenUnie en CDA, aangevuld met Lokaal Veenendaal en PvdA besloot in de raadsvergadering van donderdagavond dat er een stadsgesprek komt over de koopzondag. Het stadsgesprek wordt gehouden op woensdag 13 december.

Gerard van Wijk

Lokaal Veenendaal en PvdA hebben een initiatiefvoorstel ingediend om te komen tot een maandelijkse koopzondag in Veenendaal en op alle zondagen een openstelling voor supermarkten en bouwmarkten. Zij willen met name het CDA de tijd geven om te komen tot een zorgvuldige afweging.

Het is de bedoeling dat in de decembervergadering van de raad er knopen worden doorgehakt. Dat zou na vijf jaar praten duidelijkheid geven aan ondernemers en consumenten. De tegenstanders van wederom uitstel van het besluit vinden het stadsgesprek, een ander woord voor een dialoogavond, niet nodig. Er zijn in de afgelopen jaren al vele onderzoeken geweest en er zijn de nodige mogelijkheden geweest voor alle betrokkenen om in te spreken. De SGP en ChristenUnie vinden echter dat de komende weken benut kunnen worden om tot een zorgvuldige communicatie en participatie te komen.

Label:

Koopzondag