• Aart Aalbers

Spectrum mogelijk nog maanden dicht

VEENENDAAL Cultuurcluster Spectrum is mogelijk nog maanden dicht. De vloeren moeten veilig gemaakt worden en daarover worden nu gesprekken gevoerd.

De gemeente Veenendaal heeft de gebruikers van het gebouw medegedeeld dat het pand mogelijk pas het eerste kwartaal van 2018 weer open gaat. De gemeente hoopt nog dit jaar te starten met herstelwerkzaamheden om de vloer te verstevigen, zodat de veiligheid voor gebruikers gegarandeerd kan worden. Pas daarna, naar verwachting eerste kwartaal 2018, kunnen de gebruikers weer terug naar Spectrum.

Burgemeester Piet Zoon heeft op 1 november het cultuurcluster Spectrum en het deel van parkeergarage Tricotage onder dit pand per direct preventief gesloten in verband met nader onderzoek naar de vloerconstructie.

DUIDELIJKHEID Ondanks dat alle activiteiten van de gebruikers van Spectrum op tijdelijke, alternatieve locaties voortgezet kunnen worden, wil de gemeente snel duidelijkheid geven over een terugkeer naar Spectrum. De gemeente is als eigenaar van het pand in gesprek met bouwbedrijven en constructeurs die bouwtechnische oplossingen kunnen bieden om de vloeren in Spectrum veilig te maken. De verwachting is dat nog dit jaar deze werkzaamheden gestart kunnen worden.

OPLOSSINGEN Wethouder Marco Verloop: ,,We doen alles wat in ons vermogen ligt om snel te starten met werken aan een oplossing. Uiteraard hebben we daarvoor goede, gerenommeerde bedrijven nodig die bouwtechnische oplossingen hebben en kunnen uitvoeren. Daarmee voeren we op dit moment gesprekken. Daaruit concluderen we dat het mogelijk is om de huidige vloeren in Spectrum veilig te maken en dat dit, zover als we nu kunnen inschatten, in het eerste kwartaal van 2018 opgeleverd kan worden. Een snelle terugkeer is belangrijk, maar de veiligheid van gebruikers en bezoekers van Spectrum heeft onze hoogste prioriteit."