Spectaculaire rietverbranding in uiterwaarden

VEENENDAAL Vrijwilligers van Utrechts Landschap uit Rhenen, Veenendaal en Wageningen hebben de afgelopen winter veel riet op hopen geharkt in de uiterwaarden langs de Rijn. Woensdagmorgen werd onder leiding van Addy Borst dit riet gecontroleerd verbrand.

Bij iedere brandstapel moest een klusser aanwezig zijn. Het was een spectaculair gezicht en heel wat mensen namen op afstand een foto van deze vuurzee. Hectaren riet werden zo uit de uiterwaard verwijderd. Zo kan er nu weer jong riet groeien en dat is van levensbelang voor de schuwe roerdomp.

Het voorjaar is weer aangebroken. Er lopen weer lammetjes op de Laarsenberg. Veel mensen komen kijken naar de teruggekeerde ooievaars op het nest bij Rob Moret op de Boslandweg in Rhenen. Voor vrijwilligers breekt nu de tijd aan, dat er weer veel werk te doen is in de natuur.

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden als gids of klusser in de natuurgebieden van Utrechts Landschap rondom Rhenen of als schipper, maatje of matroos op de Blauwe Bever. Inlichtingen bij Rob Moret, voorzitter Blauwe Kamer Commissie, moretrob@hotmail.com