Sloophamer staat klaar voor Veenendaalhal

VEENENDAAL Het Pionierkwartier is volop in ontwikkeling. De gemeente heeft aan de Nijverheidslaan grond verkocht aan moskee Nasser en in de herfst start de verkoop van zelfbouwkavels voor rijtjeshuizen. Ontwikkelaar LATEI heeft een optie op een gebied aan de Ambachtsstraat voor consumentgerichte woningen en op de hoek van de Parallelweg/Ambachtsstraat is een fysiopraktijk met daarboven 14 appartementen voorzien. In aanloop naar de uitvoering van deze plannen start 26 september de start van de sloop van de Veenendaalhal, meldt de gemeente Veenendaal.

In december 2014 besloot de gemeenteraad definitief tot de sloop van de Veenendaalhal. De sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd door Aannemer Roseboom uit Ede en nemen ongeveer vier weken tijd in beslag. Naar verwachting is de sloop eind oktober afgerond.

In de afgelopen maanden hebben nagenoeg alle voormalige gebruikers een nieuw onderkomen hebben gevonden. Geurt Roseboom van de Veenendaalse Konijnen en Pluimveefokkers Vereniging in een reactie: ,,We hebben dertien jaar lang met veel plezier gebruik gemaakt van de Veenendaalhal. De onzekerheid van de afgelopen jaar heeft ons echter wel huurders gekost. Er wordt nu al hard gewerkt aan een nieuwe toekomst in het pand van Setter House aan de Laan der Techniek. Als straks ook de vergunning rond is, hopen we de komende jaren ook op deze nieuwe plek het plezier weer terug te vinden."

De Veenendaalhal maakte decennia lang onderdeel uit van het Rozenbottelcomplex, maar werd de afgelopen jaren vooral gebruikt door verschillende verenigingen, rommelmarkten en voor evenementen, van de vintage gitaarbeurs tot Back tot Suzie Q waar veel Veenendalers goede herinneringen aan hebben. Ook de Scheepjeswolharmonie oefende er regelmatig. Met het verdwijnen van de Veenendaalhal verdwijnt de laatste fabriekshal in het Pionierkwartier. Eerder verdwenen al de hal van Van Zanten en de Kirohallen met bijgebouwen.