Slachtoffer 'kopschopper' doet verhaal

VEENENDAAL De politie komt vrijdagochtend opnieuw met een oproep wie de dader van een ernstige mishandeling in Veenendaal kent. Het slachtoffer werd neergeslagen en vervolgens, toen hij bewusteloos op de grond lag, tegen zijn hoofd geschopt. Het slachtoffer doet in het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht zijn verhaal. Eerder deze week was er ook al een oproep.

Na een avond stappen raakt een jongeman uit Veenendaal onderweg naar huis in zijn woonplaats verzeild in een woordenwisseling die flink uit de hand loopt. Een andere jongeman mishandelt hem zwaar. Het gebeurt in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 augustus 2017. Op de Kerkewijk, ter hoogte van de C&A, staat een groep van drie jongens. Met één van hen krijg het 22-jarige slachtoffer ruzie. Deze jongeman slaat hem zo hard in zijn gezicht dat de Veenendaler bewusteloos in elkaar zakt. Vervolgens trapt de agressieve jongen nog een keer hard in zijn gezicht.

DADER De jongeman die de klappen uitdeelt gaat er na de mishandeling vandoor in de richting van de Korenbeurs. De twee jongens met wie hij stond te praten toen het slachtoffer kwam aanlopen, kennen de dader niet.

VERWONDINGEN Uiteindelijk brengen vrienden het slachtoffer weer thuis. Na onderzoek in het ziekenhuis blijkt hij zware verwondingen te hebben. Naast een schedelbasisfractuur constateert de arts ook een gebroken oogkas, een gebroken neus en een zware hersenschudding. Daarnaast heeft het slachtoffer hersenbeschadiging opgelopen, waardoor zijn reuk- en smaakzin verdwenen zijn. 

SIGNALEMENT De politie is op zoek naar de dader van deze mishandeling. Ook wil de politie graag in contact komen met een tweetal fietsende meisjes waarnaar de dader na de mishandeling zwaait. Dat gebeurt op de hoek van de Korenbeurs en de Kerkewijk. Mogelijk kennen zij de dader. 

De verdachte is een jongeman met een blanke huidskleur en kort, donker haar. Hij heeft een normaal postuur en droeg die nacht een donkere jas en had een lichte broek aan.

VRAGEN De politie wil graag weten wie de verdachte is. Mensen die hem (her)kennen wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Dat zelfde geldt voor de fietsende meisjes naar wie de verdachte zwaaide. Bellen kan gratis naar  de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het tipformulier op politie.nl. Anoniem informatie melden kan ook: bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Bron video: Politie Utrecht/RTV Utrecht