• Aart Aalbers

Sinterklaas komt zaterdag 18 november naar Veenendaal

VEENENDAAL De Sint en zijn Pieten doen zaterdag 18 november de binnenstad van Veenendaal aan. Om 11.00 uur begint het feest op de Markt met muziek en worden er veel liedjes gezongen. Om 13.00 uur zal DJ Piet een spetterend optreden geven. De Pietenbands en Pieten zijn de gehele dag in de binnenstad aanwezig. De Sint zal tijdens zijn tocht door de binnenstad op verschillende plekken stil staan voor een Meet & Greet met de kinderen.

Om 13.30 uur zal de Sint, begeleid door enkele Pieten, aankomen op het Stadsstrand. Tegelijkertijd start op de Markt het voorprogramma. Om 13.45 uur vervolgt de Sint vanaf het Stadsstrand zijn weg richting de Markt, onderweg wordt er door de Pieten lekkers uitgedeeld.

Eenmaal op de Markt aangekomen wordt de Sint officieel ontvangen door burgemeester Piet Zoon. Om 15.00 uur is het mogelijk om de Sint persoonlijk te ontmoeten, het verlanglijstje achter te laten of een foto met de goedheiligman te maken. Om 15.30 uur zal de Sint weer vertrekken van de Markt. Hij zal dan terugkeren naar het Kees Stippplein om daar om 16.30 uur nog een laatste keer te zwaaien.

ROUTE De heenroute (13.30-14.30) is: Kees Stipplein, Brouwersgracht, Zwaaiplein, Hoogstraat, Scheepjeshofplein, Hoofdstraat, de Markt. De terugroute (15.30-16.30) is: Markt, Hoofdstraat, Scheepjeshofplein, Hoogstraat, Zwaaiplein, Brouwersgracht, Kees Stipplein.