• Scoren in de Wijk, tijdens een evenement vorig jaar

    Aart Aalbers

'Scoren in de Wijk' scoort ook financieel

VEENENDAAL Het project ´Scoren in de Wijk´ is het nieuwe jaar dankzij twee sponsoren goed begonnen. Van de Stichting Kansrijk is bij een bijeenkomst op de ijsbaan op het Stadsstrand een cheque van tweeduizend euro in ontvangst genomen en het Rijn-Vallei Fonds gaat duizend euro aan het project overmaken. Binnenkort gaat het bestuur met de gemeente aan tafel om de subsidie voor 2020 te bespreken. In vier Veenendaalse wijken nemen 160 kinderen aan de activiteiten deel. In de afgelopen jaren hebben vijfhonderd kinderen eraan deelgenomen.

Gerard van Wijk

Een aantal jaren geleden is ´Scoren in de Wijk´ opgezet door de gemeente, Patrimonium woonservice en Sportservice. Sinds 2017 is er een stichting voor het project in het leven geroepen, met René van Elferen als voorzitter. ,,De doelstelling is eenheid, betrokkenheid en samenhang in de wijken te verbeteren. Het gaat om kinderen van 8 tot en met 12 jaar. We willen met onze activiteiten een bijdrage leveren aan de sociale ontwikkeling van kinderen, door middel van sociale- en sportactiviteiten, waarbij respect en verantwoordelijkheid belangrijk zijn." Wilco den Hartog en Jaap Pilon begeleiden de kinderen.

Studenten van de Hogeschool Utrecht hebben een studieopdracht voltooid en voor ´Scoren in de Wijk´ een business event opgezet en ook een website en een facebookaccount aangemaakt. Count Media maakte belangeloos promotiefilmpjes voor het project, dat inmiddels het vijfde seizoen is ingegaan.