• Vorig jaar kon er nog volop geschaatst worden.

    Aart Aalbers

Schaatsbaan de Greb voorlopig niet open

VEENENDAAL Er kan nog niet geschaatst worden bij de Veenendaalse schaatsclub de Greb. Daar zijn twee redenen voor, meldt de club. Ze kunnen de giertank vanwege een reparatie niet gebruiken en daarnaast zijn de weersomstandigheden niet gunstig genoeg. 

,,De ervaring uit vorige ijsperiodes heeft uitgewezen dat het ijs op onze zwarte ondergrond bij de huidige weersomstandigheden zeer snel wegsmelt door de warmteontwikkeling onder het ijs", aldus de Greb.

KORTE DUUR Als de schaatsbaan wel open was gegaan maandagmorgen, dan was de schaatspret maar van korte duur geweest. ,,Dan hadden wij de baan om 11.00 uur alweer moeten sluiten. Daarvoor had de hele nacht moeten worden gesproeid door de vrijwilligers."

VRIJWILLIGERS En die vrijwilligers zijn er volgens de Greb niet. De oproepen die de club deed, leverden slechts een kandidaat op. Geïnteresseerden kunnen zich via www.degreb.nl aanmelden om vrijwilliger te worden. 

VOORBEREIDINGEN De schaatsclub hoopt verder dat de giertank snel gerepareerd wordt, zodat ook zij met de voorbereidingen voor een ijsbaan kunnen beginnen.