• Aart Aalbers

Ruim 7.000 handtekeningen 'Red ons stadsstrand'

VEENENDAAL Onvermoeibare SP'ers hebben in de afgelopen weken al ruim zevenduizend handtekeningen weten te verzamelen voor de petitie 'Red ons stadsstrand'. De actie, die ook digitaal kan worden ondertekend, loopt nog een aantal weken. De SP hoopt in totaal tienduizend handtekeningen bijeen te krijgen. Fractievoorzitter Jan Breur kan zich geen andere lokale actie herinneren met een dermate groot succes.

„Het stadsstrand is ontstaan vanuit een wens van de inwoners van Veenendaal. Het is een enorm groot succes gebleken. Nu heeft de gemeenteraad het besluit genomen om het stadsstrand niet in de huidige vorm door te zetten. De SP Veenendaal wil uw mening een stem geven in dit traject. Red ons stadsstrand!"

HELFT De besluitvorming over de verdere invulling van Brouwerspoort, inclusief het stadsstrand, moet nog plaatsvinden. Het college heeft bij monde van wethouder Engbert Stroobosscher laten weten dat slechts een deel van het stadsstrand behouden kan blijven. De helft of iets meer.

VISIE Wanneer het gehele stadsstrand in tact wordt gelaten scheelt dat de gemeente twee miljoen euro in de portemonnee, omdat de dure grond niet verkocht kan worden aan een ontwikkelaar. Architecten bestrijden deze visie en zeggen dat met enige creativiteit er toch kan worden gebouwd, terwijl het gehele stadsstrand behouden kan blijven. In deze gedachtegang zou anders slechts een speeltuintje in het centrum overblijven, waar geen evenementen meer gehouden kunnen worden. Veel Veenendalers zijn het kennelijk met dit idee eens, gezien het succes van de actie.