• Henny Jansen

Rijnbrug bij Rhenen nacht dicht voor werkzaamheden

RHENEN Rijkswaterstaat voert van donderdag 6 december 20.00 uur tot vrijdag 7 december 06.00 uur onderhoud uit aan de Rijnbrug over de Nederrijn bij Rhenen. Tijdens de werkzaamheden wordt de brug in beide richtingen afgesloten voor auto's en vrachtwagens. Weggebruikers moeten rekening houden met een langere reistijd van ongeveer 30 minuten.

Omleidingsroutes gaan via de A50, A12, A15 en N225. Gele borden langs de weg geven de omleidings- en adviesroutes aan. De weggebruiker moet rekening houden met langere reistijd tot ongeveer een half uur. (Brom)fietsers en hulpdiensten hebben in beide richtingen gewoon doorgang. De werkzaamheden verstoren de busdienstregeling niet. De lijnbusdienst rijdt tussen 20.00 en 23.00 uur met kleinere bussen over de brug.

WERKZAAMHEDEN De werkzaamheden aan de Rijnbrug bestaan uit het repareren van het wegdek en het herstellen van de wegmarkering vooruitlopend op het grote onderhoud aan de Rijnbrug. Het groot onderhoud staat gepland voor 2019. De snelwegen, bruggen en viaducten in Nederland zijn van een goede kwaliteit. Om dit zo te houden voert Rijkswaterstaat beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.