• 112Heuvelrug.nl

Rhenenaar met drugs, alcohol en ongeldig rijbewijs gepakt

VEENENDAAL De politie heeft vrijdag op de Wolweg in Veenendaal een 30-jarige man uit Rhenen aangehouden. De man was onder invloed van alcohol en drugs en dat was niet voor het eerst. Daarom was al eerder zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Het weerhield de man er blijkbaar niet van opnieuw achter het stuur te kruipen.

De wijkagent zag de bekende auto vrijdag rond 15.30 uur rijden op de Wolfweg. De 30 jarige man uit Rhenen was vorige week in Wageningen aangehouden voor het rijden met een volledig ongeldig verklaard rijbewijs en hij bleek toen ook nog eens onder invloed van alcohol. Dat was vrijdag niet anders, waarop de man opnieuw werd aangehouden.

Twee wijkagenten waren toevallig net opgeleid voor het afnemen van een speekseltest op drugs. Omdat de verdachte symptomen liet zien van drugsgebruik werd hier dus ook op getest. De verdachte bleek naast alcohol ook onder invloed van minimaal twee soorten harddrugs. Door een arts is bloed afgenomen dat naar het NFI wordt opgestuurd. De uitslag hiervan laat nog even op zich wachten.

Omdat de bestuurder hardleers is, werd zijn auto in beslaggenomen. In de auto werden nog diverse hoeveelheden harddrugs aangetroffen. Deze worden vernietigd. De verdachte krijgt naast een flinke straf hulp aangeboden om herhaling te voorkomen.