• Ouwehands Dierenpark

Reuzenpanda's onderweg naar Rhenen

RHENEN (ANP) De twee reuzenpanda's zijn woensdagavond begonnen aan het laatste deel van hun reis. Rond 22.00 uur vertrok het bijzondere transport met daarin de twee beren vanaf Schiphol naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Het KLM-toestel met de twee nieuwe bewoners van ons land, was rond 19.30 uur aangekomen op de luchthaven. De beren wachtte een feestelijk onthaal. Nadat ze even hadden kunnen bijkomen in het dierenhotel van de luchtvaartmaatschappij, kreeg een select gezelschap de beren kort te zien.

NERVEUS Volgens Marga Gerritsen, teamleider van het verblijf Pandasia bij Ouwehands Dierenpark, hebben de beren een goede reis gehad. Het mannetje, Xing Ya, was echter wel wat onrustig en nerveus na aankomst. ,,Maar toen ik bij hem was en even met hem kon praten en wat kon voeren ging het al beter.'' De onrust was volgens haar af te zien aan het feit dat hij in zijn kooi ging rondlopen.

Wu Wen, het vrouwtje, was volgens de verzorgster minder onder de indruk van alle aandacht. ,,Ze was heerlijk rustig en zat lekker bamboe te eten. Ze was een stuk rustiger dan Xing Ya.''