• Ouwehands Dierenpark
  • Ouwehands Dierenpark
  • Ouwehands Dierenpark

Reuzenpanda's 'heel tevreden' in Rhenen (update)

RHENEN (ANP) Reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen hebben hun eerste nacht in Rhenen ,,heel tevreden'' doorgebracht. Ze hebben al van de Nederlandse bamboe gegeten en verblijven heel rustig in het binnenverblijf van het speciaal voor hen gebouwde Pandasia in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Dat vertelde directeur Robin de Lange donderdagmorgen.

Volgens De Lange is het erg goed nieuws dat de beren Nederlandse bamboe lusten. Woensdag is voor de zekerheid een voorraad Chinese bamboe meegevlogen naar Nederland, maar dat lijkt niet nodig te zijn. De panda's eten elk tot 50 kilo bamboe per dag.

FOTO'S Later op de dag plaatste Ouwehands Dierenpark deze foto's op Facebook. Het zijn de eerste foto's van de panda's in hun verblijf Pandasia in Ouwehand.

Experts van het Chinese pandacentrum in Chengdu en vertegenwoordigers van de Chinese Wildlife Conservation Association komen donderdag kijken hoe het met mannetje Xing Ya en vrouwtje Wu Wen gaat. De eerste weken zijn er ook nog pandaverzorgers uit China in Rhenen om de dieren helemaal tot rust te laten komen. ,,Alleen de verzorging en het veterinaire team komen de komende weken in de buurt van de beren. Het gaat hartstikke goed met ze en dat willen we zo houden'', aldus De Lange. Het duurt vier tot zes weken voor de pandaberen in Rhenen te zien zijn. Ouwehands moet daarvoor overleggen met de Chinese autoriteiten. De dieren blijven vijftien jaar in Nederland. Wie ze wil zien, moet via internet een kaartje bestellen.