Reinaerde neemt activeringscentrum Kwintes Optrack in Veenendaal over

VEENENDAAL De ondersteuning van activeringscentrum Optrack van Kwintes in Veenendaal is overgenomen door Reinaerde. De bedoeling is om dagbesteding verder uit te breiden. Tijdens een feestelijke bijeenkomst met alle deelnemers, medewerkers en vrijwilligers werd het startsein gegeven voor het nieuwe centrum. Dat gebeurde door het symbolisch samenvoegen van twee puzzelstukjes

Bij Reinaerde is er voor mensen met een beperking al jaren werk en dagbesteding in Veenendaal. Kwintes levert diensten voor mensen met psychiatrische kwetsbaarheid. Volgens projectleider Tjitske Tabak van Reinaerde, sluit de overname van Optrack aan bij de visie van Reinaerde om ondersteuning te bieden aan alle mensen die dit nodig hebben. Door het samengaan kan dagbesteding centraal en voor meerdere doelgroepen worden georganiseerd. Dit past bij de ontwikkelingen in het sociaal domein.

De activiteiten van de fietsenwerkplaats, houtwerkplaats, de inpakwerkzaamheden en de dienstverlening van het centrum gaan door. Daarnaast gaan verschillende werkgroepen onderzoeken hoe door samenwerking er meer activiteiten kunnen worden ontwikkeld.