• Team Veenendaal

Regiofinales Olympic Moves in Veenendaal

VEENENDAAL Eén van Nederlands grootste regiofinales van Olympic Moves wordt donderdag 11 april in Veenendaal gehouden. Ruim 1500 middelbare scholieren komen voor de sportcompetitie naar Veenendaal. De organisatie van het evenement is in handen van het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV), de Christelijke Scholengemeenschap Veenendaal (CSV), het Rembrandt College en Team Veenendaal. In de organisatie worden zij namens Olympic Moves ondersteund door studenten Sportkunde van de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en studenten van de Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO) uit Nijmegen.

Ted Walker

Olympic Moves is sinds 2003 uitgegroeid tot een van de grootste schoolsportcompetitie's van Nederland. Het doel van Olympic Moves is middelbare scholieren kennis te laten maken met diverse vormen van sport, waarbij het hebben van plezier centraal staat.

SAMENWERKING ,,Veenendaal heeft er een mooi jaarlijks sportevenement bij, dankzij de samenwerking tussen scholen en sportverenigingen'', vindt Linda van de Wetering, van de CSV . ,,Het is geweldig dat wij als middelbare scholen samen één van de grootste regio finales organiseren. Niet alleen geeft deze samenwerking scholieren de kans om samen te sporten, het is ook goed voor verdere een samenwerking tussen de scholen."

Ook Robert-Jan van Wiggen, van het CLV, is enthousiast. ,,We ervaren dat de samenwerking goed gaat en bespreken daarom nu ook andere projecten en ontwikkelingen in het onderwijs met elkaar, zoals het 'maatwerk leren' voor prestatiesporters. Uiteindelijk kunnen we samen meer bereiken dan alleen."

TWEE DAGEN De regiofinales worden op twee dagen gehouden. ,,Op vrijdag 15 maart vindt het zaalvoetbaltoernooi plaats en op donderdag 11 april organiseren we veldvoetbal, hockey, atletiek, softbal, frisbee en Floorball. Tijdens deze toernooien sporten honderden Veense scholieren van verschillende middelbare scholen samen. Dat is toch fantastisch", vindt Timo Valk, docent van het Rembrandt College.

MEER INFORMATIE Voor meer informatie over Olympic Moves in Veenendaal, ga je naar: www.kvlo.nl/olympicmoves of bel je naar Sportservice Veenendaal: 0318-519010.