• Robin van Lonkhuijsen

Rainbow-walk door Veenendaal 

VEENENDAAL  Al geruime tijd speelde Bas Leijgraaff met het idee om een Rainbow Walk door Veenendaal te houden. Na een gesprek met de gemeente is de kogel door de kerk. Op zaterdag 29 augustus zal de eerste Rainbow Walk door Veenendaal zijn. ,,In verschillende grote steden wordt deze Walk vaker gehouden en in Veenendaal was dat nog niet het geval. De gemeente was gelukkig direct enthousiast."

 

Jeroen van der Veer

 

Regenboogvlaggen, vrolijke mensen, gezelligheid en een wandeling door Veenendaal. Dat is het idee wat de 20-jarige Leijgraaf voor ogen heeft. De Rainbow Walk is bedoeld om te laten zien dat men in Veenendaal kan zijn, wie je bent. ,,Wie of wat je ook bent, je moet altijd trots op jezelf zijn. Ik word regelmatig uitgescholden en dat doet me pijn. Ik ben echt niet anders dan een ander. Ik wil met deze walk laten zien, dat ook Veenendaal open staat voor evenementen als een Rainbow Walk. Dat je in Veenendaal wel kan zijn wie je bent."

 

Iedereen is zaterdag 29 augustus welkom, maar toch heeft Leijgraaff in samenspraak met de gemeente maatregelen genomen. Zo werd burgemeester Wouter Kolff gevraagd of het evenement gehouden mocht worden, waarna gekeken werd of er genoeg voorzorgsmaatregelen genomen konden worden. ,,Dit om mogelijke raddraaiers te weren."

 

Om ongeregeldheden uit te sluiten, moeten deelnemers onder meer via www.rainbowwalk.eventbrite.nl een gratis ticket aanschaffen. Daarna krijgen deelnemers informatie over de locatie en tijd per e-mail. ,,Ik wilde het eerste alleen via Facebook promoten, maar dan krijg je misschien een Project X-effect. Het is een gevoelig onderwerp en daarom is het besloten het op deze manier te doen. Dan heb je toch wat meer overzicht. "