• Martijn Beekman

Raadsverkiezingen werpen schaduw vooruit

VEENENDAAL De raadsverkiezingen van 21 maart 2018 werpen hun schaduw vooruit. De websites van de in de raad vertegenwoordigde politieke partijen hebben het nauwelijks over de komende Tweede Kamerverkiezingen. Maar de voorbereidingen voor de raadsverkiezingen over één jaar zijn al in volle gang.

Zo is bijvoorbeeld het bestuur van het lokale netwerk Zuidoost Utrecht van de VVD op zoek naar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Zowel leden als niet-leden die zich kandidaat willen stellen voor de functie van raadslid worden gezocht. Ook 'lijstduwers' die de lijst kunnen completeren kunnen zich aanmelden.

Voor de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart staan er vier Veenendalers op de kandidatenlijsten: Carla Dik-Faber (nummer 4, ChristenUnie), Roelof Bisschop (nummer 3, SGP), Wim de Vries (nummer 29, SGP) en Dylan Lochtenberg (nummer 77, VVD). Er zijn in Veenendaal 34 stembureaus, die de gehele dag open zijn, met uitzondering van het stembureau in De Meent, dat geopend is van 10.00 tot 12.00 uur. Twaalf stembureaus zijn ook toegankelijk voor kiezers met een lichamelijke beperking.