• Foto: Aart Aalbers/BDU

Raad wandelt van schorsing naar schorsing

VEENENDAAL De gemeenteraad van Veenendaal heeft een naam op te houden als het gaat om schorsingen tijdens raadsvergaderingen. Die naam werd donderdagavond wederom alle eer aangedaan.

De vergadering was amper vijf minuten onderweg toen Jan Breur (SP) de eerste schorsing aanvroeg. Hij wilde de discussie over continuering van de campagne 'Veenendaal Kan' van de agenda. Dat lukte hem trouwens ook. Burgemeester Wouter Kolff berustte zuchtend in dit absolute snelheidsrecord wat een schorsing betreft. ,,U heeft twee maanden schorsing gehad sinds de laatste raadsvergadering", sprak hij.

Daar bleef het echter niet bij. Om negen uur werd bij de bespreking over een nieuw systeem van afval ophalen (een vierde container erbij) door de VVD om tien minuten schorsing gevraagd. Na tien minuten bleek deze partij nog enkele extra minuten nodig te hebben. Een half uur later vroeg de VVD wederom om een schorsing, die ditmaal slechts anderhalve minuut in beslag nam. Zo wandelt de raad traditiegetrouw van schorsing naar schorsing.