• MLh

Raad vraagt om ideeën voor Stadsstrand

VEENENDAAL Het Stadsstrand is succesvol gebleken. Een oase midden in de stad, waar ook afgelopen jaar veel evenementen plaatsvonden. Maar het is dure grond en daarom is het ook een bedreigd stukje oase. Aanvankelijk wilde het college de helft eraf halen en dat scheelt de gemeentelijke kas twee miljoen euro. Na discussie in de raad en protesten is er nog een stukje bijgekomen dat behouden kan worden. Zo organiseerde de SP maandenlang een actie voor behoud van het volledige Stadsstrand en daarbij werden elfduizend handtekeningen opgehaald.

Maar het beraad is nog niet afgelopen. Het deel van het Stadsstrand dat behouden wordt, is volgens sommigen te weinig om er iets grotere dan kleinschalige evenementen te organiseren. Gevreesd wordt dat dan de doelstelling en aantrekkelijkheid van het Stadsstrand verloren gaat. Anderen wijzen op de financiële consequenties voor de gemeente, omdat een nog groter te behouden deel van het Stadsstrand nieuwbouw in de weg staat.

Begin volgend jaar neemt volgens planning de gemeenteraad een besluit over de invulling van de plek waar het Stadsstrand zich bevindt, tussen de Hoofdstraat, Corridor en Kees Stipplein. De raad vraagt inwoners die een concreet idee hebben voor deze locatie, aangevuld met een financiële onderbouwing, dat voor 8 januari te laten weten. Eerst kan aanvullende informatie worden verkregen hoe dat in zijn werk kan gaan: projecten@veenendaal.nl.