• Ted Walker

PvdA stelt vragen over 'grensconflict'

VEENENDAAL Waarom is de gemeenteraad niet geïnformeerd toen jaren geleden wethouder Cees Sanders met zijn Rhenense collega afsprak om een door bewoners gewenste grenscorrectie in Petenbos-Zuid te laten voor wat het was? De PvdA heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college.

Een woordvoerder van het Veenendaalse college laat weten dat de zaak wel in het college is besproken, maar omdat er geen verdere ontwikkelingen volgden werd besloten de raad niet te informeren. Door enige actuele gebeurtenissen is deze affaire nieuw leven ingeblazen. De PvdA verwijst naar de verhalen in de VeenendaalseKrant van de afgelopen weken. ,,De problemen zijn een gevolg van het feit dat de gemeentegrens letterlijk door de voortuin van de huizen van bewoners loopt. Zo bleek het onmogelijk voor een aantal bewoners van deze wijk een aansluiting te krijgen op het glasvezelnet van Veenendaal."

De PvdA verwijst ook naar de problemen die het Rembrandt College ondervindt. De school, met een hoofdvestiging in Veenendaal, heeft een nevenvestiging met 200 leerlingen in Petenbos-Zuid, met de voordeur in Rhenen. Daardoor wordt de financiële ondersteuning voor passend onderwijs van de nevenvestiging door VO Gelderse Vallei geregeld in plaats van door VO Barneveld-Veenendaal, zoals het geval is voor de hoofdvestiging. Dat kost de school een kwart miljoen euro.

De PvdA vraagt wat de huidige visie van het college is om het grensprobleem met Rhenen op te lossen. ,,Welke initiatieven heeft het college ondernomen naar aanleiding van de artikelen in de krant?" Ook wil de partij weten of het college bereid is in gesprek te gaan met het college van Rhenen ,,om zo spoedig mogelijk tot een oplossing te komen voor deze ongewenste situatie."