• Aart Aalbers

Programma intocht Sinterklaas in Veenendaal

VEENENDAAL Sinterklaas zet zaterdag weer voet op Nederlandse bodem en meteen diezelfde dag doen de Sint en zijn Pieten ook de binnenstad van Veenendaal aan. Zij zullen van 11.00 uur tot 17.00 uur op verschillende plekken in het centrum aanwezig zijn. Hieronder het volledige programma van de intocht.

Om 11.00 uur begint het feest op de Markt met veel muziek en liedjes zingen. Om 13.00 uur zal DJ Piet een optreden weggeven met swingende deuntjes. De Pietenbands en zwarte Pieten zullen de gehele dag in de binnenstad aanwezig zijn.

AANKOMST Om 13.30 uur zal de Sint, begeleid door enkelen van zijn meest trouwe Pieten, aankomen op het Kees Stipplein. Om 13.45 uur vervolgt de Sint vanaf het Kees Stipplein zijn weg richting de Markt. Onderweg wordt er een bezoek gebracht aan de Scheepjeshof en de Passage. Door de Pieten wordt er natuurlijk lekkers uitgedeeld.

ONTVANGST Eenmaal op de Markt aangekomen wordt de Sint officieel ontvangen door burgemeester Piet Zoon. Om 15.45 uur zal de Sint, vanaf de Markt vertrekken en een bezoek brengen aan de Corridor.

De route heen: Kees Stipplein, Brouwersgracht, Zwaaiplein, Hoogstraat, Scheepjeshof (binnen), Hoofdstraat, Passage (binnen), Markt. De route terug: Markt, wandelend door de Corridor.

TIJDSCHEMA Het tijdschema (onder voorbehoud) ziet er dan als volgt uit:

11.00 uur: Muziek op de Markt

13.00 uur: Optreden van DJ Piet op de Markt

13.30 uur: Start intocht Sint vanaf het Kees Stipplein

13.45 uur: Bezoek aan de Scheepjeshof

14.15 uur: Passage (Hoofdstraatzijde)

14.45 uur: Aankomst Sint op de Markt

15.45 uur: Bezoek aan de Corridor