• Aart Aalbers

Profielschets nieuwe burgemeester Veenendaal bekend

VEENENDAAL De vertrouwenscommissie van de Veenendaalse gemeenteraad heeft bepaald wat voor type burgemeester Veenendaal moet krijgen. Dit in samenspraak met zeshonderd inwoners, die online hebben aangegeven wat voor type burgemeester zij graag zouden zien. 

In de vertrouwenscommissie zitten alle elf fractievoorzitters uit de Veenendaalse gemeenteraad. Uit de profielschets blijkt dat Veenendaal een burgemeester zoekt die de plaats vooruit brengt, veilig houdt, positioneert in de regio en betrokken is bij alle Veenendalers. ,,U bent de man of vrouw die binnen de gemeente uitstekend aanvoelt wat Veenendaal in huis heeft, die dit binnen en buiten de gemeentegrenzen als een echte ambassadeur presenteert, en ook groots durft te denken als het op onze toekomst aankomt", valt in de profielschets te lezen.  

Op dinsdag 19 juli bespreekt de gemeenteraad de profielschets in een extra raadsvergadering. Hierbij is ook de commissaris van de Koning aanwezig. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties stelt vervolgens de vacature vanaf 20 juli open op advies van de commissaris. Potentiële kandidaten kunnen reageren kan tot en met 10 augustus. Naar verwachting kunnen de commissaris en de vertrouwenscommissie na de zomer gesprekken voeren met de kandidaten.