• Erik van 't Woud

Proef scootmobielpool officieel van start

VEENENDAAL Bewoners van het activiteitencentrum Duivenwal in Veenendaal die een scootmobiel willen gebruiken, kunnen dit jaar meedoen met de scootmobielpool. Wethouder Marieke Overduin heeft vrijdag de pilot officieel van start laten gaan.

,,Voor mensen die zich niet meer zo gemakkelijk voortbewegen is een scootmobiel van groot belang. Met een scootmobiel kunnen mensen blijven participeren en dit vermindert de kans op vereenzaming", aldus wethouder Marieke Overduin. De proef geldt voor de periode van een jaar. Doel van de scootmobielpool is dat gebruikers van scootmobielen deze vervoersmiddelen met elkaar delen. Deelnemers reserveren de scootmobiel voor het moment dat ze deze nodig hebben. Op deze manier kan het vervoersmiddel efficiënter worden ingezet.

Wie permanent een scootmobiel vanuit de gemeente in gebruik heeft, betaalt daarvoor een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Als deelnemer van de scootmobielpool kost dit niets. Voor de gemeente levert het delen van scootmobielen naar verwachting een besparing op. Daarnaast past het binnen de gedachte dat er maatwerk wordt geboden voor iedereen met een ondersteuningsvraag. De gemeente wil, als er positieve resultaten behaald worden, de proef volgend jaar verder in Veenendaal toepassen. Inwoners van het wooncomplex aan de Duivenwal kunnen zich aanmelden voor de proef via het WMO-loket van de gemeente Veenendaal. Het gebruik van de scootmobiel is gratis.