Prinses Beatrixschool wint rapcontest BlindSpot

VEENENDAAL Met een rap over de gevaren van de dode hoek heeft de bovenbouw van de Prinses Beatrixschool uit Veenendaal de rapcontest van BlindSpot gewonnen. De prijs werd op 6 juli uitgereikt aan de leerlingen. BlindSpot maakt deel uit van het aanbod van het verkeerseducatieve projecten aan basisscholen in de provincie Utrecht.

De les van Blindspot over de gevaren van de dode hoek is voor het tweede schooljaar in de provincie Utrecht uitgevoerd. De les is niet alleen leerzaam, maar ook leuk. Blindspot is al in meer dan 250 groepen uitgevoerd.

RAPPERS De gastdocenten van organisator Traffic Skills hebben allemaal hun sporen verdiend in de rapwereld en zijn gemotiveerd om de leerlingen de gevaren van de dode hoek bij te brengen. Door middel van schaalmodellen en technische snufjes laten ze de leerlingen eerst zien en ervaren op welke plek ze het beste zichtbaar zijn voor chauffeurs van vrachtwagens, bussen en grote landbouwvoertuigen. De leerlingen prenten die kennis in hun geheugen door zelf rond een bestaand refrein de coupletten van een rap te schrijven. Vervolgens filmen de leerlingen hun eigen rap en sturen die in voor de rapcontest die aan de les verbonden is.

VEILIG FIETSEN Leerlingen hebben de kennis over de gevaren van de dode hoek hard nodig als ze straks alleen en in groepsverband de langere afstanden gaan fietsen van huis naar school en weer terug. De provincie hoopt dat veel scholen de les ook volgend jaar weer zullen afnemen. Met de rap in hun hoofd en de beweging erbij vergeten ze niet meer wat ze moeten doen wanneer een vrachtwagen hun pad kruist.

PRIJSUITREIKING De leerkracht van de winnende groep, Hanneke Kleijer, had samen met Traffic Skills, de prijsuitreiking in het geheim voorbereid. De prijs bestaat uit een mooie beker, met daaraan verbonden een unieke kans voor de winnaars om hun eigen rap op te nemen op een cd. Wethouder Stroobosscher van de gemeente Veenendaal was ook aanwezig bij de prijsuitreiking en deelde zijn trots met de school en leerlingen.