• Kraats Krieger Bernhardlaan

    Aart Aalbers

Prins Bernhardlaan op de schop

VEENENDAAL Aannemer KWS Infra is maandag begonnen met de eerste fase van de reconstructiewerkzaamheden aan de Prins Bernhardlaan. Als de werkzaamheden volgens plan verlopen, zullen ze een half jaar gaan duren.

Aart Aalbers

Het is de bedoeling dat de winkels in deze periode bereikbaar blijven. De aannemer informeert de bewoners tijdens elke fase per brief maar zenden ook regelmatig een nieuwsbrief rond om de bewoners/ondernemers op de hoogte te houden van de vorderingen en eventuele calamiteiten. KWS heeft een projectkantoor ingericht in het pand van de voormalige beddenoutlet in Prins Bernhardlaan 72. Omgevingsmanager Raymond Langeveld van KWS Infra staat daar tijdens werktijden belanghebbenden te woord. 

EERSTE DEEL Fase 1 van de reconstructie van de Prins Bernhardlaan is gestart. Het gedeelte tussen het Zwaaiplein en tot net voor het woonerf de Gelderse Waag wordt deze week ontdaan van stoeptegels en asfalt. Een nieuwe regenwater- en vuilwaterriool wordt aangelegd. Hierna komt er nieuwe verharding. De werkzaamheden op dit traject zullen ongeveer een maand duren.

 

Vanaf maandag 22 mei zal er geen doorgaand autoverkeer meer vanaf het Zwaaiplein naar de Eenvoudlaan mogelijk zijn. Fietsers hebben meer geluk. Voor hen zal een noodfietspad worden aangelegd. Ook zal voor de winkels langs het trottoir blijven liggen zodat voetgangers aan die zijde van de weg kunnen passeren. Roel van de Kraats geeft aan dat de winkels goed bereikbaar zullen blijven. Van de Kraats: ,,Tot op heden is de samenwerking zowel met de gemeente als met de aannemer perfect!"

 

VIJGENDAM Niet alleen het verkeer op de Prins Bernhardlaan zal hinder ondervinden. Ook het verkeer op de Vijgendam zal even moeten wennen aan de nieuwe verkeerssituatie. Het één richtingsverkeer wordt tijdelijk omgedraaid. Vanaf de Zoete Inval richting het Zwaaiplein/Verlaat  rijden is per auto niet meer mogelijk. Automobilisten kunnen wel vanaf het Verlaat de Vijgendam inrijden.

Voor degene die met de auto dit gedeelte van de Prins Bernhardlaan bezoeken moeten rekening houden met het feit dat parkeren niet mogelijk is. Men kan de auto parkeren of in de Schoolstraat, op de parkeerplaats nabij Het Gelderland of bijvoorbeeld in de Arie van Hensbergengarage aan het Verlaat.

 

KLIKO De aannemer gaat de bewoners en bedrijven een handje helpen bij het legen van de kliko's. Bewoners moeten zorgen dat de kliko om 07.30 langs de weg staat. Daarna brengen medewerkers van de aannemer deze op een voor de vuilnisauto bereikbare plaats. Ook worden de kliko's weer door hen terug gebracht.