• Theo Beumer
  • Jan Molenveld
  • Jolanda Ettema
  • Annemarie Hessel
  • Friso Schinkel
  • Caroline van Workum
  • Laura van Tol
  • Harm Roseboom

Prijswinnaars fotowedstrijd in het zonnetje gezet

VEENENDAAL Winters weer kan soms vervelend zijn, maar je kunt er ook veel plezier aan beleven. Daarom hielden ACV, weerman Reinier van den Berg van MeteoGroup en BDUmedia, uitgever van onder meer VeenendaalseKrant, een fotowedstrijd. Ruim 180 foto's zijn er via de 'ACV-in de winter website' ingezonden, uiteindelijk zijn er 6 foto's in de prijzen gevallen. 

De jury, bestaande uit weerman Reinier van den Berg, contentmanager Daan Bleuel van BDUmedia, fotograaf Theo Beumer en winterdienst coördinator ACV Jacob van de Kolk, vond het een flinke en uitdagende klus. ,,Er zijn ontzettend veel leuke en mooie, maar vooral technisch goede foto's ingezonden. IJsblauwe luchten, besneeuwde bomen en fietsen, roodborstjes en zelfs een aantal foto's met een ijsvogeltje. Complimenten voor en dank aan alle inzenders'', aldus Bleuel.

De juryprijzen zijn voor: 

1. Landweggetje in Wageningen - Jan Molenveld

2. Kleurrijk winterwonen in Veenendaal - Jolanda Ettema

3. Gevangen! Knop in ijsdruppel - Annemarie Hessel

De publieksprijs is voor de foto met de meeste stemmen via social media en de website. 

1. Roodborstje in de kou - Friso Schinkel

2. Sleetje rijden in de uiterwaarden - Caroline van Workum

3. Zwanenpaar - Laura van Tol

De jury wil één foto een eervolle vermelding geven, namelijk een winterkoninkje en een buizerd tegenover elkaar op een paal. ,,Dat je dit moment weet te vangen, is echt uitzonderlijk.'' De foto is gemaakt door Harm Roseboom in het Binnenveld. De foto kreeg nog meer eer toen hij vertelde dat hij pas op z'n beeldscherm het winterkoninkje opmerkte. Doordat de foto op ongeveer honderd meter is genomen, lijkt de afstand tussen beide vogels heel klein, maar in werkelijkheid is de afstand ongeveer 4 tot 5 meter. Wat een geluk voor het winterkoninkje!

De prijzen zijn dinsdag 24 maart uitgereikt bij MeteoGroup in Wageningen. Alle prijswinnaars kregen een korte rondleiding door de weerkamer en een workshop 'wolken herkennen'. In het volgend winterseizoen wordt er weer een fotowedstrijd gehouden.

Bijschrift foto: de winnende foto's op een rij.