• Putter op de Kaardebol.

  Jan Freerk Kloen
 • Pimpelmees in de winter.

  Michael de Vries
 • Hallo sneeuwklokjes.

  Wietse de Vries
 • Rijp met een zonnetje Grebbedijk.

  Joost Kraan
 • Hagelbui in het Binnenveld.

  Harm Roseboom
 • Dappere blaadjes op de Edese Heide.

  Y. van der Veen
 • De winter van dit seizoen: een klein laag poedersneeuw, een dun ijslaagje op de beek met een beetje zonlicht.

  Jan Hontelez

Prijswinnaars fotowedstrijd ACV en BDUmedia bekend

VEENENDAAL Winters weer kan soms vervelend zijn, maar je kunt er ook veel plezier aan beleven. Daarom hielden ACV, MeteoGroup en BDUmedia (VeenendaalseKrant) een fotowedstrijd. Ruim 170 foto's zijn er via de 'ACV-in de winter website' ingezonden, uiteindelijk zijn er 6 foto's in de prijzen gevallen. 

De juryleden, bestaande uit weerman Reinier van en Berg, contentmanager Daan Bleuel bij BDUmedia en winterdienstcoördinator Jacob van de Kolk van ACV, vonden het een flinke en uitdagende klus. ,,Er zijn veel leuke en mooie, maar vooral technisch goede foto's ingezonden. De foto's gaven het typische weer van deze winter aan: veel groen door de hoge temperaturen, rijpvorming en dunne laagjes sneeuw. Daarnaast ook weer veel vogelfoto's: van pimpelmezen, zwanen tot ijsvogeltjes. Complimenten voor en dank aan alle inzenders!''

De juryprijzen zijn voor: 

1. Putter op de Kaardebol - Jan Freerk Kloen

2. Hallo sneeuwklokjes - Wietse de Vries

3. Hagelbui in het Binnenveld -Harm Roseboom

De publieksprijs is voor de foto met de meeste stemmen via social media en de website. 

1. Pimpelmees in de winter - Michael de Vries

2. Rijp met een zonnetje Grebbedijk - Joost Kraan

3. Dappere blaadjes op de Edese Heide - Y. van der Veen

De jury geeft ook een foto een eervolle vermelding. Volgens de jury geeft deze foto, gemaakt door Jan Hontelez, de winter van dit seizoen weer: een klein laag poedersneeuw, een dun ijslaagje op de beek met een beetje zonlicht. Weerman Reinier: ,,Deze foto is typerend voor dit winterseizoen. Echt winters weer hebben we nauwelijks gehad. De eerste weken van maart waren zelfs kouder dan de decembermaand.'' Voor de gladheidbestrijding was het daarentegen toch een redelijk drukke winter met nachten waarin de temperaturen plots naar beneden duikelden en er dus gladheid kon ontstaan.

De prijzen worden maandag 4 april uitgereikt bij MeteoGroup in Wageningen. Alle prijswinnaars krijgen een korte rondleiding door de weerkamer en een workshop 'wolken herkennen'. In het volgend winterseizoen wordt er weer een fotowedstrijd georganiseerd.