• Ontwerp Peter van Beek/CHE

Praat mee over onderwerpen Bureau Spotlight

VEENENDAAL Bureau Spotlight, een nieuw platform voor onderzoeksjournalistiek in de regio Foodvalley, houdt dinsdagavond 12 februari een openbare startbijeenkomst. Iedereen die mee wil denken en praten over mogelijke onderzoeksonderwerpen is welkom in het kantoor van Omroep Ede in gebouw Cultura op de hoek Molenstraat/Telefoonweg in Ede (boven de bibliotheek). De aanvang is 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.

Het nieuwe onderzoeksplatform is een initiatief van BDUmedia (uitgever van deze krant), Omroep Ede en de School voor Journalistiek van de Christelijke Hogeschool Ede. Tijdens de bijeenkomst geven initiatiefnemers en redactieleden een toelichting op de plannen voor het komende jaar. Daarna is er gelegenheid om te brainstormen over onderwerpen voor journalistiek onderzoek in de Foodvalley, met als belangrijkste gemeenten Veenendaal, Ede, Wageningen en Barneveld.

De redactie, die bestaat uit professionele (freelance)journalisten, studenten journalistiek en een creatieve duizendpoot, wil tijdens het journalistieke proces in contact blijven met betrokken inwoners. Bijvoorbeeld via WhatsApp-groepen en nieuwsbrieven.
De inschatting is dat er dit jaar ruimte is voor tenminste tien journalistieke onderzoeksprojecten. Spotlight ontvangt subsidie van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

De toegang is gratis. Dat geldt ook voor de koffie en een drankje na afloop. Vooraf inschrijven is handig voor de organisatoren. Klik hier voor aanmelding.