Pop-up store in Veenendaal

VEENENDAAL In het centrum van Veenendaal bevindt zich van 24 november tot eind januari volgend jaar de 'best apart! Pop-up store'. Een uniek initiatief van de gemeente Veenendaal, Kliko, Restore Kringloop en ACV. Met deze tijdelijke winkel willen de vier initiatiefnemers de nieuwe manier van afval scheiden en inzamelen onder de aandacht brengen, op een bijzondere en informatieve wijze.

Per 1 januari 2016 verandert de afvalinzameling in gemeente Veenendaal. Eén van de wijzigingen is dat inwoners gaan betalen per keer dat ze de restafvalkliko aan de weg zetten of een zak met restafval in de brengcontainer gooien. Ook wijzigen de ophaaldagen en mogen plastic, blik en pak in de kliko met oranje deksel of PMD-zak.

Om inwoners hierover goed te informeren en ze te enthousiasmeren is er de 'best apart! Pop-up store'. Daar kun je op een leuke manier zien en ervaren hoe belangrijk en waardevol het scheiden van afval is. Voor kinderen worden er workshops georganiseerd waarbij ze leren creëren met afvalmaterialen. Het Veenendaalse bedrijf Kliko laat prullenbakken voor in de keuken zien. De store is ook zelf duurzaam bezig, want de ruimte wordt grotendeels ingericht met tweedehands spullen van Restore Kringloop. Kortom: de Pop-up store laat Veenendaalse inwoners graag ervaren wat afval scheiden inhoudt en hoe verrassend recyclen kan zijn.

De Pop-up Store is gevestigd in Passage Corridor nummer 95 (pand waar voorheen Dixons zat, tegenover de Tuinen). De store opent op dinsdag 24 november om 10.00 de deuren en de eerste 25 bezoekers krijgen een handige boodschappentas, gemaakt van PET-flessen. Ook is er een theatergroep aanwezig die rondloopt in het winkelcentrum en op de markt in grote drinkpakken en blik.

De store is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur, vrijdag tot 21.00 uur. Meer informatie over de wijzigingen in afvalinzameling is ook te vinden op www.afvalscheiden-bestapart.nl.