Politie zoekt verdachten ramkraak Boa Vista

VEENENDAAL De politie Veenendaal zoekt nog onbekende verdachten van de recente ramkraak bij kledingwinkel Boa Vista,. Het is de vijfde ramkraak in het centrum van Veenendaal in één jaar tijd. De politie werkt samen met de gemeente en winkeliers door te overleggen over betere beveiliging.

In het fragment van Bureau Hengeveld van RTV Utrecht vertelt de politie dat er betonblokken zijn geplaatst om ramkraken in de toekomst te voorkomen. Boa Vista was in april ook al het slachtoffer van een ramkraak. Net als op 14 september gingen de daders er toen vandoor op scooters. Eerdere ramkraken vonden plaats in augustus bij juwelier Lucardi, kledingwinkel Nova Zembla en sportwinkel 100% Voetbal.

PAALTJES De winkeliers hebben in een brandbrief aan de gemeente gevraagd om maatregelen. Ze willen onder andere dat er gekeken wordt naar de paaltjes, die moeten voorkomen dat auto's 's nachts de binnenstad in kunnen rijden. Er zijn inmiddels al op diverse plekken nieuwe paaltjes geplaatst. Naast deze maatregelen surveilleert de politie extra.

De politie roept mensen die informatie hebben op om de Opsporingstiplijn van de politie te bellen: 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Een afspraak maken met de politie kan via het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.