Politie zoekt nog getuigen van beroving jongen in Veenendaal

VEENENDAAL Televisieprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht heeft woensdag aandacht besteed aan de beroving van een 16-jarige jongen in Veenendaal. De beroving vond plaats op 27 december 2018. De politie is nog altijd op zoek naar getuigen en gaf de signalementen van de verdachten.

De beroving gebeurde op donderdagmiddag 27 december 2018. Het slachtoffer reed op zijn scooter richting de Hoogstraat in Veenendaal. Omdat het een winkelgebied is, stapte hij af en liep hij met de scooter aan de hand het Achterstraatje in. Een groep van vijf jongens kwam hem tegemoet lopen. Eén van hen zei op een intimiderende toon dat hij zijn scooter moet neerzetten. Dat deed hij en toen kreeg hij direct een harde klap in zijn gezicht. Hij moest van de jongens z'n jas uittrekken. Dat weigerde hij, waarop hij nóg een aantal klappen kreeg. De jongens trokken hem vervolgens zijn jas uit.

SUPERMARKT Eén van de jongens ging naar de Boni supermarkt om een plastic tas te halen. Toen hij terug was, ging de jas in de tas en de jongens wandelden rustig weg richting de Nieuweweg. Het gaat om een zwarte jas van het merk Parajumper ter waarde van 650 euro.

SIGNALEMENT Uit de opmerkingen die de jongens maakten, valt op te maken dat ze uit Veenendaal komen of in ieder geval goed bekend zijn in de stad. Van de jongen die het slachtoffer aansprak en de eerste klap uitdeelde, is het volgende signalement bekend: lichtgetinte huidskleur, leeftijd ongeveer 18 jaar, lengte circa 1,90 meter, dun postuur, zwart haar, hij droeg een zwarte jas met capuchon (over zijn hoofd). De jongen die op pad werd gestuurd om een plastic tas te halen, was beduidend kleiner én jonger dan de rest.

VRAGEN De politie heeft een aantal vragen. ,,Heeft u iets gezien van deze beroving op donderdag 27 december? Het kan opgevallen zijn dat er in het Achterstraatje een groepje jongens stond, van wie er één geen jas droeg, terwijl het best koud was. Alle informatie om ze te vinden is welkom, geef het door via de tiplijn: 0800 - 6070. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.''

Bron video: Politie Utrecht/Bureau Hengeveld