• 112Heuvelrug.nl

Politie zoekt mensen voor oefening nepinbraak

RHENEN De politie Rhenen is op zoek naar iemand die binnenkort tijdens een oefening nepinbrekers op bezoek wil krijgen en de politie een zo goed mogelijk signalement kan doorgeven.

In de gemeente Rhenen zijn al honderden Burgernetdeelnemers, maar het is volgens de politie nog best een flinke uitdaging om een verdachte te zien en daarna ook meteen 112 te bellen en een goed signalement door te geven. Inwoners van Rhenen die denken hier goed in te zijn of willen testen hoe ze in een heterdaadsituatie zou handelen ,kunnen meedoen als 'melder' van een woninginbraak. Zij gaan samen met de politie een heterdaadsituatie oefenen. Politiemensen van buiten het team in Rhenen dan in de huid van inbrekers en proberen aan de politie te ontkomen.

Aanmelden als geïnteresseerde kan door in een privébericht via Facebook een korte motivatie en contactgegevens (ten minste naam, adres, leeftijd, e-mailadres) te sturen. Ook mensen die nog geen Burgernetdeelnemer zijn, kunnen meedoen. Minimumleeftijd is 18 jaar.