• Politie.nl

Politie zoekt getuigen mishandeling en straatroof Veenendaal (video)

VEENENDAAL Op de Wageningselaan in Veenendaal wordt vrijdagavond 5 december 2014 een man van zijn scooter beroofd. Even later wordt op de Nieuweweg een automobilist in zijn gezicht geslagen. De politie zoekt de twee nog onbekende verdachten. Op 30 september werd er aandacht besteed aan deze zaak in het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Een 29-jarige rijdt op zijn scooter op de Wageningselaan als twee mannen de weg blokkeren. Eén van de twee trekt hem van zijn scooter. De twee springen op de scooter en gaan ervandoor. Het slachtoffer blijft beduusd achter. Het gaat om een zogenoemde retroscooter van het merk Pronto Amaro, zwart van kleur met een opvallend bruin leren zadel met slangenprinten veel chromen accessoires en een hoog windscherm.

Rond 22.45 uur diezelfde avond mishandelen ze een automobilist. Een 55-jarige man rijdt dan in zijn auto over de Nieuweweg. Dan komen twee scooters aanrijden, waaronder de gestolen scooter met daarop de twee dieven. De passagier van de scooter trapt dan tegen de zijkant van de auto. De automobilist stopt en doet zijn raampje open en krijgt dan meteen een aantal vuistslagen in zijn gezicht.

De man stapt uit zijn auto en pakt zijn belager aan. De mannen willen weer op scooter stappen en wegrijden, maar dat proberen de automobilist en zijn passagier te voorkomen. En dan loopt de agressieve man met zijn vrienden weg. De scooter blijft achter.

De dader is een man met een blanke huidskleur. Hij is ongeveer 1,80 meter lang en heeft een gezet postuur. Hij heeft rossig kort haar met slag.

Wie de verdachte herkent of weet wie hij en zijn handlanger zijn, mag contact opnemen met de Opsporingstiplijn van de politie via 0800-6070 of bel met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook zij die iets gezien hebben van de straatroof op de Wageningselaan of de mishandeling op de Nieuweg, mogen contact opnemen via bovenstaande nummers. Een formulier invullen kan ook op www.politie.nl

Bron video: Politie Utrecht