Politie zoekt getuigen beroving bij geld storten (video)

VEENENDAAL De politie is op zoek naar getuigen van een beroving bij geld storten in het centrum van Veenendaal. Op woensdag 13 juli werd er aandacht besteed aan deze zaak in het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld. Zodra een medewerker van een bedrijf de dagopbrengst wil afstorten bij de bank wordt hij overvallen. Een man trekt de enveloppe met geld uit z'n handen en gaat ervandoor.

Maandag 20 juni gaat de medewerker rond 15.00 uur naar de Rabobank aan het Raadhuisplein in Veenendaal. Er staat een bruine Volkswagen Polo vlakbij de automaat. Op bewakingsbeelden is te zien dat er een man uit de auto stapt. De man pakt de enveloppe van het slachtoffer vast, op het moment dat die hem in de automaat wil doen. Er ontstaat een worsteling. Dan moet medewerker toch loslaten. De overvaller stapt met de enveloppe in de auto en de auto rijdt weg.

GESTOLEN AUTO Toevallig is er een agent in de buurt die niet in functie is maar wel het kenteken opschrijft. De auto blijkt gestolen in het Gelderse Wolfheze. De auto wordt die maandagavond teruggevonden in Veenendaal, op een parkeerplaats aan het Pampagras. Dat is de parkeerplaats aan de achterkant van het verzorgingshuis aan de Prins Bernhardlaan. De politie spreekt graag met mensen die gezien hebben dat de auto daar werd geparkeerd.

SIGNALEMENT De verdachte is een man met een getint uiterlijk, bovenop kaal, zijkanten zeer kort geschoren zwart haar, een zwarte snor en een ovaal gezicht. Hij droeg een zwarte trainingsbroek met witte strepen,een witte trui met een capuchon met op de bovenarm een zwarte opdruk met in witte letters de tekst PARIS en zwarte handschoenen.

Informatie doorgeven kan via de gratis opsporingstiplijn: 0800 - 6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: via 0800 - 7000 of www.meldmisdaad.nl.