Politie zoekt duo minderjarige straatrovers

VEENENDAAL Twee jongens hebben een 64-jarige vrouw beroofd in het centrum van Veenendaal en gingen er met haar tas vandoor en pinden meerdere keren met haar pinpas. De politie toonde in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht beelden van de daders.

De vrouw liep vanaf het centrum via het Schrijverspark in de richting van de Gilbert van Schoonbekestraat. Ze had niet door dat twee jongens haar volgden. Verderop in de straat sloegen de jongens hun slag en overmeesterden de vrouw. Op beelden van de bewakingscamera's in winkels en de omgeving van de straatroof zijn twee jonge jongens in beeld. De politie vermoedt dat deze jongens mogelijk nog minderjarig zijn, daarom zijn de foto's van de verdachten onherkenbaar gemaakt. 
SIGNALEMENTEN Verdachte 1 heeft een blanke huidskleur, is ongeveer 16 tot 20 jaar oud en droeg een zwarte bodywarmer met horizontale stiknaden, een zwarte hoodie en een capuchon over zijn hoofd met daaronder een pet met zwarte klep. Opvallend was de grijszwarte spijkerbroek met grote gaten. Tevens droeg hij zwarte schoenen.
Verdachte 2 is eveneens een blanke jongen van 16 tot 20 jaar oud. Hij heeft kort blond haar en droeg een zwart petje, zwarte jas met capuchon en een rond logo op zijn linker bovenarm, mogelijk van het merk Canada Goose. Daarnaast droeg hij een zwarte Adidas trainingsbroek met witte lengtestrepen en zwarte sportschoenen met witte zoolrand.

De politie roept deze jongens op zich te melden en mensen die de jongens herkennen te bellen met de tiplijn. Mochten de jongens zich in de komende week niet melden, dan zullen de herkenbare beelden volgende week in de uitzending worden getoond. Tips zijn welkom via 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bron video: Bureau Hengeveld/RTV Utrecht