• 112 Heuvelrug
  • 112 Heuvelrug
  • 112 Heuvelrug

Politie vindt zakken vol pillen en poeder in appartement (update)

VEENENDAAL De politie is woensdagmiddag een appartementencomplex aan de Prins Bernhardlaan in Veenendaal binnengevallen. In het appartement werden zakken vol pillen en poeder gevonden, maar ook een machine om pillen mee te vervaardigen.

De politie werd getipt door de eigenaar van het appartement die al poolshoogte was gaan nemen bij zijn appartement omdat hij de zaken daar niet vertrouwde. Toen de eigenaar zijn appartement binnen ging, vluchtten drie personen het pand uit. Rond het tijdstip van de inval ging er in Veenendaal een Burgernetbericht uit, waarbij de politie aangaf op zoek te zijn naar drie personen die mogelijk afkomstig waren uit het Oostblok. Getuigen hebben drie personen weg zien lopen bij het appartementencomplex waar de inval was. Een van de personen werd korte tijd later na een tip in de kraag gevat ter hoogte van de coffeeshop op de Prins Bernhardlaan.

Even later werd er, na een tip van een buurtbewoner, ook een inval gedaan aan de overkant van het appartementencomplex. Bij de inval werden vier personen staande gehouden en de woning werd doorzocht. In de woning is niets strafbaars aangetroffen, de personen zijn ook niet aangehouden.

De politie bewaakt het appartement om te voorkomen dat de voortvluchtige verdachten nog terug komen. Een team van de forensische opsporing doet onderzoek.