• 112 MediaGroep

Politie uit onvrede; 'denk na en tel tot tien'

VEENENDAAL ,,Denk alsjeblieft na en tel tot 10", dat is de boodschap die de politie in Veenendaal heeft aan mensen die video's en foto's maakte bij het ongeluk op donderdagochtend. De traumahelikopter kwam naar Veenendaal nadat een persoon van de trap was gevallen en de politie verbaast zich over het feit dat mensen met hun telefoon beelden maakten.

Jeroen van der Veer

,,Het blijft me enorm verbazen dat er steeds weer mensen zijn die foto's en filmpjes gaan maken op het moment dat een slachtoffer op een brancard uit een woning vervoerd wordt richting de ambulance", schrijft wijkagent_ondermijning op Instagram na het incident in Veenendaal. ,,Dit terwijl er ook familieleden en geliefden zichtbaar aangeslagen meelopen. Weest u zich er alstublieft van bewust dat dit echt niet prettig is voor familieleden en andere geliefden in zo'n situatie."

Die mening wordt gedeeld door de Veenendaalse agent Leonie, die via het instagram-account van de politie Veenendaal een oproep doet: ,,Ook ik was hierbij aanwezig en deel de verbazing over het maken van foto's en filmpjes. Doe het aub gewoon niet."