• Politie

Politie toont beelden van snelkraak bij juwelier Geluk

VEENENDAAL De etalage van juwelier Geluk aan de Markt in Veenendaal werd eind september vorig jaar aan diggelen geslagen door twee mannen. Het tweetal wist binnen te komen en ging er met dure sieraden vandoor. De kraak is gefilmd door bewakingscamera's van de juwelier, maar nog altijd is de politie op zoek naar de onbekende verdachten. 

RTV Utrecht besteedde op 10 april in tv-programma Bureau Hengeveld aandacht aan deze zaak. De kraak werd gepleegd op 29 september 2018 door twee dieven die minder dan twee minuten nodig hadden om toe te slaan. Kort na 20.00 uur kwam het duo op een scooter aanrijden en ze stopten voor de etalage van de juwelier aan de Markt. De bestuurder van de scooter pakte een zwart/gele moker en sloeg daar mee in op de etalageruit. De passagier op de scooter kon daarna de ruit naar binnen drukken en hing volgens de politie half in de etalage om sieraden te pakken en in zijn jaszakken te stoppen. Even later stopten de dieven de sieraden in een rode tas en gingen er op de scooter vandoor in de richting van de Kerkewijk.

De eerste verdachte, de bestuurder die met een moker de etalageruit insloeg, is een blanke man van ongeveer 1,75 meter met een normaal postuur. Hij droeg een zwarte bivakmuts, een grijze camouflagejas met capuchon, een paarse capchontrui en een grijze joggingbroek met op het rechterbeen een zwarte lengtestreep en op het linker bovenbeen een zwart logo. De man had paarse handschoenen aan. 

De tweede verdachte is een blanke man van ook ongeveer 1,75 meter met een normaal postuur. Hij droeg een zwarte sjaal over zijn mond en neus, een donkerblauwe jas, een grijze broek met zwarte riem, zwarte handschoenen en witte sportschoenen met beige accenten. 

Wie de verdachten op de beelden herkent of wie meer informatie over de kraak en de verdachten heeft, kan contact opnemen met de politie. Dat kan via het telefoonnummer 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.